Školu čine ljudi, a ovo smo mi.

Svetlana Radovancev Kandic

Svetlana Radovančev Kandić

Znak i podznak: ovan / rak (a neki kažu blizanac)
Omiljena boja: crvena
Ostvarena želja: da vidim divlje konje
Neostvarena želja: da vidim New York
Da nisam profesor engleskog jezika, bila bih botaničar
Moje zvanice na večeri su Chris Cornell, Layne Staley, Andy Wood i Jesse Pinkman.

Ulazi u školu, skida slušalice, svima se javi i pita kako smo i šta ima novo. Za razliku od nekih, ne maltretira ljude svojim izborom muzike, jer ne voli da nameće drugima svoje ideje i sebe. Ono što svi koji radimo sa njom znamo je da će sve što treba uraditi kako treba i na vreme. I da će pomoći, čak i kada pomoć ne tražimo direktno.

Soundgarden voli više od Nirvane, ali niko nije savršen, pa ni Svetlana.

Ne toleriše bezobrazluk, lenjost i prenemaganje, što je odlična stvar za nekog ko ulazi u učionicu i druži se sa decom i odraslima.

Ima odličan ukus po pitanju patika, voli životinje i biljke i jednostavno čini da ovaj svet bude bolje mesto za život.

Srdjan Starcevic

Srđan Starčević

Znak i podznak: stvarno?
Omiljena boja: crna, crvena, ljubičasta
Ostvarena želja: koncert Rolling Stones-a (četiri puta)
Neostvarena želja: da odem u Dablin
Da nisam profesor engleskog jezika, bio bih gradonačelnik Novog Sada
Na večeru bih pozvao Jurgena Klopa, Kit Ričardsa i Borisa Dežulovića

Kad je Srdjan Starcevic tu, uvek se čuje neka muzika. I to je baš sjajno – ne znam zašto to meni nije palo na pamet.

Raditi uz Srđana ponekad može biti malo zastrašujuće, ali zapravo vas tera da rastete. Jer, hajde vi držite pažnju grupi Jovinih specijalaca. Ili, hajde se vi tako nonšalantno nosite s visokoobrazovanim ljudima koji su svakodnevni deo javnog života. Treba štošta znati, pa s takvom lakoćom prevoditi tekstove o najrazličitijim temama. Eto, samo par primera.

A s druge strane, on to nikad ne sagledava tako.

Čovek ide četvrtkom na kviz. Zna za neke sportiste za koje pola nas nikad nije čulo. Voli fudbal, iako ga ne igra. Ide na Stounse, možda ga sretnete.

Ali, ako želite da vidite nesto zanimljivo, izvinite mu se par puta za neku glupost. Ili, još bolje, pitajte ga šta je u horoskopu i detaljno mu prepricajte svoju natalnu kartu. To posebno obožava.

Jasmina Nikolic

Jasmina Nikolić

Znak i podznak: blizanac-blizanac
Omiljena boja: crvena
Ostvarena želja: ima ih dosta, materijalnih i onih drugih, imala sam sreće, npr. da imam samo svoj mali auto, da sviram klavir
Neostvarena želja: da pevam prateće vokale na nekom praaaavom, sjajnom, svetskom koncertu.
Da nisam profesor engleskog jezika, bila bih lekar, rekla bih
Moje zvanice na večeri su: kraljica Viktorija, Nikola Tesla, Fredi Merkjuri, Novak Đoković (šta da mu kuvam?), gde je on, tu je i Nadal, Sia, za velikim stolom cela ekipa iz Gospodara prstenova, Stefan Milenković, Nemanja Radulović i ko zna ko još, kod nas je uvek gužva. Ah da, i Patrik Stjuart.

Pojavi se vedro i nasmejano lice koje veselo kaže: ” Narode, kako ste? Šta ima? Da vam ispričam… ” I podeli sa nama njen doživljaj.

Znate onu igru “Pogodi ko je?” ? Ona je komunikativna, maštovita, duhovita, voli muziku i naučnu fantastiku. Lepo peva i dobar je govornik, pored nje ćete naučiti puno stvari o tehnici i fenomenalno se zabaviti. Ona je mag u učionici, jer iz njene učionice se čuje i smeh i ozbiljna diskusija, prave se razni projekti…Ona je omiljeni profesor svih njenih đaka, profesor koji se ne zaboravlja!

Ko je poznaje, već zna da je to Jasmina, a onaj ko je još uvek ne zna, upoznaće je!

Sanja Radovanovic

Sanja Radovanović

Znak i podznak: Vodolija-Škorpion
Omiljena boja: zelena i ljubičasta
Ostvarena želja: da radim ono što volim
Neostvarena želja: put u Pariz
Da nisam profesor engleskog jezika, bila bih pisac ili novinar.
Na večeru bih pozvala svoju porodicu i bliske prijatelje.

Sanja zna na kojoj strani se nalazi igrica za drugi kondicional i broj telefona tetke devojčice koja je prošle godine išla u Novice Mid D-9. Sanja je smislila i to „D-9″. Fascinirana je činjenicom da smo svi rođeni četvrtog u mesecu.

Ako treba, zna gde se vozi auto na tehnički pregled, a i nosi mašinu za sudove na popravku kod auto-plastičara. I svaki put joj uspe. Malo je reći da bi se pored nje Wonder Woman zbunila.

Zbuni se i Sanja ponekad kad dođe stari đak sa sestrom i hoće da plati odjednom pa pita koliki popust dobija… ali… i ona je od krvi i mesa.